Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیأت داوران جشنواره سی و نهم فیلم فجر، هوتن شکیبا و هدیه تهرانی را برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد و زن کاندیدا نکرد تا عجب سینماگران و سینمادوستان را برانگیزد.

به گزارش مشرق، هشتمین و آخرین روز جشنواره فیلم فجر با حاشیه‌هایی همراه بود که در ادامه مرور می‌کنیم.

* «یدو» به عنوان دومین فیلم مهدی جعفری در مقام کارگردان، تحسین منتقدان و اهالی رسانه را در پی داشته و در ۱۳ رشته نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فیلم ستاره پسیانی نقش بیوه‌ای ۴۶-۴۷ ساله را بازی می‌کند که سه فرزند (یدو و خواهر و برادرش) را ایفا می‌کند. این فیلم از لحظات نابی برخوردار است که احساسات تماشاچی را بر می‌انگیزد و برخی از حاضران در سالن را گریاند.

* تماشاچیان جشنواره پس از نمایش «یدو»، از شهر آبادان در حاشیه خلیج فارس به استان گیلان در حاشیه دریای خزر رفتند و به تماشای «تی تی» در مناظر برفی و بارانی نشستند. فیلمی که به گفته آیدا پناهنده کارگردانش، آخرین فیلم او در خطه شمال کشور خواهد بود. غایب بزرگ نشست رسانه‌ای این فیلم، پارسا پیروزفر بود. الناز شاکردوست از او یاد کرد و گفت که استاد تمرینش برای زبان گیلکی، پیروزفر بوده است. 

* پس از اعلام نامزدهای سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، برنامه نمایش فیلم‌های منتخب جشنواره در دو روز پایانی سینمای رسانه اعلام شد.

امروز در سانس ساعت ۱۴ فیلم ابلق (با ۹ نامزدی) و در ساعت ۱۷ فیلم زالاوا (با ۱۰ نامزدی) در برج میلاد اکران خواهد شد. فردا (سه شنبه ۲۱ بهمن) هم «بی همه چیز» و «یدو» هر کدام با ۱۳ نامزدی برای اهالی رسانه به نمایش درخواهد آمد. 

پس از این چهار فیلم، فیلم‌های «مصلحت» و «روزی روزگاری آبادان» نیز هر یک در ۷ شاخه نامزد دریافت جایزه هستند و البته نمایش مجدد ندارند. 

* دبیر جشنواره نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین را اعلام کرد که برخی قابل پیش‌بینی بود و انتخاب نشدن برخی هم موجب شگفتی شد! به عنوان مثال، هدیه تهرانی(بازیگر فیلم بی‌همه‌چیز)، هوتن شکیبا (بازیگر فیلم ابلق) و کامبیز دیرباز (بازیگر فیلم تک تیرانداز) غایبان بزرگ دریافت سمیرغ بهترین بازیگر مسحوب می‌شوند. عجیب اینکه برخی کاربران فضای مجازی مدعی شده‌اند یک بازیگر با داوران تماس گرفته تا آنها هوتن شکیبا را انتخاب نکنند! 

به قول یکی از دیالوگ‌های فیلم «تی تی»: لزوماً چشم هم قاضی خوبی نیست!

* تا ساعت ۱٨ دیروز (شنبه ۱۹ بهمن) طبق اطلاعات سامانه سمفا، ۸۰ هزار نفر در سینماهای مردمی فیلم‌ها را تماشا کرده‌اند که از این تعداد، کمتر از یک چهارم آن‌ها در انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاچیان مشارکت داشته‌اند. طی روزهای گذشته، اما و اگرهای بسیاری در این باره وجود داشته است. 

* مجید توکلی کارگردان سینما، این روزها مشغول ساخت فیلم بزرگداشت زنده‌یاد پرویز پورحسینی و چنگیز جلیلوند است. این دو فیلم قرار است در آیین اختتامیه سی و نهمین جشنواره فیلم فجر همزمان با مراسم نکوداشت پخش شود. اختتامیه ساعت ۱۸ روز ۲۲ بهمن به صورت محدود برگزار می‌شود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا جشنواره فیلم فجر جشنواره فیلم فجر هوتن شکیبا هدیه تهرانی کامبیز دیرباز حاشیه نگاری هوتن شکیبا فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۰۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایفای نقش بیش از ۲۰ شخصیت کار دشواری است

بهروز پناهنده با نمایش ایرانی «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» به نویسندگی حسین کیانی و کارگردانی کارن کیانی از ۱۵ فروردین در سالن کوچک تالار مولوی روی صحنه است. این نمایش که روزگار یکی از مقلدان نمایش‌های دربار ناصرالدین شاه قاجار، اسماعیل بزاز، را به تصویر می‌کشد، بیش از ۲۰ کاراکتر دارد با فقط یک بازیگر؛ مونولوگی که به عقیده بازیگر این نمایش به دلیل ادبیاتش فرای دیگر مونولوگ‌ها برای اوست.
این بازیگر تئاتر و سینما درباره تجربه بازیگری خود در نمایش‌های ایرانی به خبرآنلاین، گفت: «نخستین تجربه من در این زمینه به سال ۸۴ برمی‌گردد و بازی در نمایشی به نام «طبیب اجباری» که با دانشجویان به‌صورت نیمه‌عروسکی به صحنه بردیم؛ نمایشی که به لحاظ فرم و قطعات موسیقی کاملا ایرانی بود.»
اما نمایش «سمک عیار» به کارگردانی زنده‌یاد جواد ذوالفقاری نقطه عطفی در کارنامه بهروز پناهنده است. او اشاره کرد: «با نمایش سمک عیار جدی‌تر وارد نمایش ایرانی شدم. وقتی به دفتر جواد ذوالفقاری رفتم، به محض دیدنم گفت سمک عیار من خود شما هستی. آن تجربه با گروهی حرفه‌ای و کارگردانی کاربلد آنقدر برایم شیرین بود که بعد از آن چندین نمایش ایرانی به من پیشنهاد شد، اما قبول نکردم، چون دنبال متن و کارگردانی بودم که آن تجربه خوب برایم تکرار شود.» پناهنده از بازی در نمایش «پایین گذر سقاخانه» نوشته اکبر رادی و کارگردانی رضا بهرامی در سنگلج هم به‌عنوان تجربه حضوری دیگر در نمایش‌های ایرانی یاد کرد.
این بازیگر که پیشتر هم با حسین کیانی، نمایشنامه‌نویس و کارگردان، در نمایش «کافه کات» همکاری داشته، درباره نمایش «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» گفت: «ایفای نقش اسماعیل بزاز بسیار دشوار است. ادبیات حسین کیانی مختص خودش است و در عین حال که دشوار به نظر می‌رسد، اما وقتی با آن ارتباط برقرار می‌کنی، جذابیتش را درمی‌یابی.»
پناهنده با بیان اینکه این نمایش اولین تجربه کارگردانی کارن کیانی است، افزود: «همکاری با کارن اتفاق خیلی خوبی است. با پشتوانه هنری کارن که از پدر و مادری هنرمند آموخته و متن حسین کیانی کار به‌گونه‌ای پیش رفته که بازخورد منفی نداشته است. خوشبختانه تماشاچی راضی بوده‌ و دهان به دهان چرخیده است. این کار بدون هر نوع تبلیغات آنچنانی و حواشی، شریف روی صحنه رفته است.»


این بازیگر با بیان اینکه اجرای مونولوگ نسبت به کارهای دیگر سخت‌تر و همه بار صحنه روی دوش یک بازیگر است، درباره تجربه خود از این نوع نمایش گفت: «سال ۸۳ اولین کار مونولوگ را با نمایشنامه «مصاحبه» محمد رحمانیان به عنوان کار پایان‌نامه تجربه کردم. بعد از آن هم در مونولوگ چند اپیزودی جوادیه (بیست متری) به کارگردانی رضا بهرامی و مونولوگی از علی اصغری که سال ۹۶ در همین سالن کوچک مولوی روی صحنه رفت، حضور داشتم. اما مونولوگ اسماعیل بزاز فرای همه آن مونولوگ‌هاست، به دلیل ادبیاتش و بازی در بازی نقش‌های مختلف. ایفای نقش بیش از ۲۰ شخصیت کار را سخت می‌کند.»
در نمایش «مجلس توبه‌نامه‌نویسی اسماعیل بزاز» هر کاراکتر لحن مخصوص به خود را دارد و بازیگر صرفا به بیان دیالوگ‌ها نپرداخته است. بهروز پناهنده درباره دشواری شیوه بازی در بازی با حفظ ویژگی‌های هر کاراکتر گفت: «طبیعتا اگر مونولوگ -که با حضور یک بازیگر روی صحنه می‌رود- کشش نداشته باشد، تماشاگر خسته می‌شود. ولی وقتی با شخصیت‌های مختلف به کار رنگ می‌دهید، تماشاگر همراه می‌شود. هر چند این نمایش کمدی نیست و کاملا درام است، اما جاهایی رنگ و بویی گرفته که برای مخاطب هم شیرین است. چند نقش در متن از جمله ناصرالدین شاه، اعتمادالسلطنه، امام جمعه مسجد سپه‌سالار، سفیر فرانسه و ... در حد یکی دو خط بود که با مشاوره حسین کیانی و کارگردانی کارن بسط داده شد تا حرف‌هایی که اسماعیل بزاز با خودش می‌زد از زبان آدم‌های دیگر بیان و کار شیرین‌تر و جذاب‌تر شود.»
این بازیگر با بیان اینکه در این نمایش مردم کوچه و بازار هم تبدیل به کاراکتر شده‌اند و هر کدام با لهجه‌ها و تیپ‌های مختلف اجرا می‌شود، افزود: «تلاش کرده‌ام که هیچ کدام از این شخصیت‌ها حتی صداهایشان به هم نزدیک نباشد.»


بهروز پناهنده درباره خلق لحظات کمیک در این نمایش درام که گاهی از تماشاگر خنده هم می‌گیرد، اشاره کرد: «طی اتودهایی که زده شد، به این موقعیت‌ها رسیدیم. به نویسنده کار گفتم می‌خواهم به متن وفادار باشم و هر کلمه‌ یا اکتی که اضافه شد در راستای کار بود تا ضربه‌ای به نمایشنامه نزند. این اولین مونولوگ نویسنده اثر است که اجرا می‌شود. دوستان و استادان دانشگاهی هم که کار را دیدند هیچ خرده‌ای بر متن نداشتند. معتقد بودند آغاز و پایان خوبی دارد و درست پرداخت شده است. ما نمی‌خواستیم کار کمدی باشد، اما بر اساس موقعیتی که ایجاد می‌شود، خنده‌ای هم به لب تماشاگر می‌نشیند.»
در یادداشتی که کارگردان این نمایش نوشت، آن را به همه کسانی تقدیم کرد که در طول تاریخ هنر تئاتر زیر تیغ سانسور بوده‌اند. بهروز پناهنده نظرش را به عنوان بازیگر درباره تم و موضوع و احساس نزدیکی یا دوری نسبت به آن، اینگونه بیان کرد: «اگر به تاریخ برگردیم، می‌بینیم اولین کسی که در ایران سانسور را نهادینه کرده، خود اعتمادالسلطنه (سیاستمدار دوره ناصرالدین‌شاه قاجار) است. من برای بازی در این نمایش درباره ناصرالدین شاه، اعتمادالسلطنه، اسماعیل بزاز، کریم شیره‌ای و ... تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که اعتمادالسلطنه کسی بوده که سانسور را در چاپ کتاب‌ها در ایران پایه‌گذاری کرده و حتی خودش کتاب خودش را سانسور کرد. سانسور از آن موقع شروع شده، بوده و هنوز هم هست.»
این بازیگر درباره فعالیت‌های آینده خود گفت: «در حال تمرین برای اجرا در سالن چارسو تئاتر شهر در کاری به نویسندگی و کارگردانی دکتر اسماعیل نجار هستم که از ۸ خرداد تا ۱۱ تیرماه روی صحنه می‌رود.»

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904630

دیگر خبرها

  • ایفای نقش بیش از ۲۰ شخصیت کار دشواری است
  • ببینید | واکنش دیدنی مردم به حضور هدیه تهرانی در کنسرت خواننده ایرانی
  • ابعاد پیچیده فوت خانم بازیگر؛ ماجرای خبر دستگیری فرد مرموز
  • مهمانی جشنواره تئاتر رضوی در ۶ شهر ایران
  • «ایزابل هوپر» رئیس هیات داوران ونیز شد
  • ماجرای کوچ عمو پورنگ از تلویزیون
  • تصاویری از فاطمه معتمد آریا، باران کوثری و هوتن شکیبا در یک فیلم
  • ماجرای دیدار وزیر ارشاد و رضا رویگری
  • هدیه جالب عربستان به زائران حج امسال
  • ماجرای بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسی